مزایای مرکز داده کانتینری در صنایع مخابراتی
صنایع مخابراتی یکی از صنایعی هستند که دادهها و اطلاعات، نقشی اساسی در آنها ایفا میکنند و عوامل اصلی پیشبرد فعالیتها در این صنعت هستند، بنابراین بدیهی است که حفظ و انتقال دادهها در این صنایع از اهمیت بالایی برخوردار باشند. موضوع مهم محرمانگی اطلاعات و ارتباطات و تامین امنیت دادهها، بدون داشتن یک مرکز داده با زیرساختهای بهروز و هوشمند مقدور نیست. خصوصا در مبحث مخابرات سیار که بعضا دادههای عموم مردم جامعه بهصورت کلان و با حجم بالا ردوبدل میشوند، باید نهایت دقت را به کار برد.
مزایای مرکز داده در صنایع مخابراتی
مراکز داده مخابراتی به دلیل نیاز به اتصال قوی و ایجاد ارتباط بدونوقفه برای میلیونها کاربر، به اتصال بالا نیاز دارند و مسئولیت اصلی توزیع محتوا و تسهیل خدمات تلفن همراه و ابری را بر عهده دارند. این مراکز داده، با دارا بودن نیازهای نامشخص نیازمند اتصال گسترده توزیع شده به سایر مراکز داده، ارائهدهندگان خدمات ابری و اپراتورهای مخابراتی هستند و عملکردهای شبکه در آنها، توسط چندین منطقه (مراکز داده Core و Edge) مدیریت میشوند. مراکز داده مخابراتی، خدمات متنوعی را در پلتفرمی واحد ارائه میدهند که نیازهای دسترسی، مقیاسپذیری، امنیت و عملکرد را بهطور یکپارچه برآورده میکند. نیاز به بازسازی زیرساخت فناوری اطلاعات همراه با تغییر چشمگیر رایانش ابری و Edge سبب شدهاند که مراکز داده نقشی اساسی در افزایش اتصال در بخش مخابرات را ایفا کنند. مراکز داده مخابراتی امکان متمرکز کردن دادهها، مدیریت و تحلیل کارامد آنها را فراهم کرده و بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان شبکه را امکانپذیر میکند.
چالشهای صنایع مخابراتی در بایگانی اطلاعات
صنایع مخابراتی که با نام صنایع ارتباطات نیز شناخته میشود، شاخهای از فناوری اطلاعات و ارتباطات است که از شرکتهای ارتباطات، مخابراتی و ارائهدهندگان خدمات اینترنتی تشکیل میشوند. این صنعت امروزه نقشی اساسی در توسعه ارتباطات سیار و تکامل جوامع اطلاعاتی ایفا میکند.
پیشبینی نیازهای مرکز داده براساس میزان برق یا فضای موردنیاز شرکتهای مخابراتی یکی از چالشهایی است که در صنایع مخابراتی با آن روبهرو هستیم و نشانگر نیاز شرکتهای مخابراتی به یک مرکز داده با ظرفیت انعطافپذیر است. نیازهای غیرقابل پیشبینی که در نتیجه اختلالات مداوم فناوری در زنجیرههای ابری و فناوری اطلاعات به وجود میآیند. احتمال کافی بودن ظرفیت موردنیاز برای یک دوره زمانی و تغییرات این ظرفیت بر اساس روندهای اجتماعی و فناوری ارائهدهندگان مخابراتی، نیازهای فزایندهای را برای انطباق با شبکه 5G دارند و برای اینکه محرک اصلی تحول شبکه و انقلاب خدمات باشند، با یکدیگر رقابت میکنند. به دلیل رشد تصاعدی دادهها در صنایع مخابراتی، رشد اتوماسیون خانگی و صنعتی، حملونقل هوشمند و پیشرفتهای تکنولوژیکی متعدد، روی افزایش ظرفیت شبکه و کاهش هزینهها سرمایهگذاری شده است تا در نتیجه ویژگی تطبیقپذیری مراکز داده بهبود مییابد. یکی دیگر از چالشهای صنایع مخابراتی در خصوص مراکز داده کانتینری، نیاز به ایجاد تغییرات برای برآوردن الزامات 5G یعنی سرعت بالای داده، تاخیر بسیار پایین و ایجاد ارتباطات جمعی (Machine System) است.
- ذخیرهسازی حجم بالای اطلاعات در کمترین زمان
- تعداد بالای کاربران و استفادهکنندگان از خدمات مخابراتی
- گسترش روزافزون تعداد کاربران
- مشکلات پهنای باند و افزایش تقاضا در سطح کشور
- حفظ محرمانگی اطلاعات کاربران
- از دست رفتن دادههای حساس در نقلو انتقالات
- محدودیت در برقراری ارتباطات
راهکارهای پیشنهای ما
مراکز داده ماژولار و مقیاسپذیر امکان پیچیدگی کمتر و کاهش هزینه فضا، امکان افزایش کیفیت انرژی، امکان ادغام با منابع دیگر و ایجاد امنیت یکپارچه، امکان افزودن مراکز داده Edge و ایجاد ظرفیت بالاتر، امکان ایجاد ظرفیت خدمات و سادهسازی عملیات، کارآیی بیشتر به دلیل کل شبکه بدون درنظر گرفتن فناوری زیرساختی توسط مدیران را فراهم میکنند. آبگینه پرداز در جهت مدیریت چالشهای سازمانها در صنایع مخابراتی و کاهش آسیبپذیری شبکه و انتقال ایمن دادههای حساس راهکارهای متعددی را پیشنهاد میدهد که همگی با استفاده از مراکز داده Smart Box در دسترس مشتریان خواهند بود.
این راهکارها عبارتند از:
- امکان ذخیرهسازی حجم بالای اطلاعات در سریعترین زمان
- امکان دسترسی به اطلاعات و دادهها توسط تعداد نامحدودی از کاربران
- انعطافپذیری مراکز داده متناسب با تغییر نیاز مشتریان
- حفظ حداکثری محرمانگی و امنیت کامل اطلاعات
- مقاومت در برابر حملات الکترومغناطیسی (EMP)
- امکان دسترسی کاربران نامحدود به اینترنت با پهنای باند بالا
- دسترسی به تجهیزات بیسیم و مخابراتی
مراکز داده مخابراتی مسئولیت اصلی توزیع محتوا و تسهیل خدمات تلفن همراه و ابری را بر عهده دارند، به اتصال بسیار بالایی نیاز دارند. این نوع خاص از مرکز داده با اتصالات گسترده توزیع شده برای اطمینان از عملکرد کارآمد از طریق کابلهای OSP (Outside Plant) به سایر مراکز داده، ارائهدهندگان خدمات ابری و اپراتورهای مخابراتی متصل میشوند. مراکز داده ارتباطات از راه دور با مراکز داده فناوری اطلاعات (IT) تفاوت دارند، زیرا عملکردهای شبکه در مراکز داده مخابراتی توسط چندین منطقه مانند یک مرکز داده مرکزی و مراکز داده مرتبط با آن مدیریت میشوند. در گذشته در حالی که مراکز داده مخابراتی، اتصال را از طریق یک پلتفرم سنتی و یکپارچه ارائه میکردند، اکنون خدمات متنوعی را در محیطی ارائه میدهند که نیازهای دسترسی، مقیاسپذیری، امنیت و عملکرد را برآورده میکند.
به دنبال انقلاب داده و پیدایش شهرهای هوشمند، اتوماسیون خانگی و صنعتی، خدمات برتر (OTT) و حمل و نقل هوشمند و از آنجایی که دادهها با سرعت تصاعدی رشد میکنند را فعالتر از گذشته کرده است، مراکز داده از آن زمان روی پیشرفتهای تکنولوژیکی متعدد، برای افزایش ظرفیت شبکه و کاهش هزینهها سرمایهگذاری کردهاند. نیازهای نامشخص مرکز داده مخابراتی بازسازی زیرساخت فناوری اطلاعات، همراه با تغییر چشمگیر به رایانش ابری و لبهای، پیشبینی نیازهای مرکز داده خود را براساس میزان برق یا فضای مورد نیاز برای شرکتهای مخابراتی دشوار کرده است. در حالی که برآورد ظرفیت مورد نیاز ممکن است برای یک دوره زمانی کافی باشد، این ظرفیت احتمالاً بر اساس روندهای اجتماعی و فناوری تغییر می کند. بنابراین ممکن است شرکتهای مخابراتی به یک مرکز داده با ظرفیت انعطافپذیرتر نیاز داشته باشند که اجاره مراکز داده موجود براساس نیاز را به گزینهای محتملتر از داشتن زیرساخت تبدیل میکند.
اختلالات مداومی غیرقابل پیشبینی و قابلتوجهی در ارتباط با فناوری، بهویژه در زنجیرههای ارزش ابری و فناوری اطلاعات وجود دارد. ارائهدهندگان مخابراتی نیاز فزایندهای به انطباق با رونق شبکه 5G دارند و برای اینکه محرک اصلی تحول شبکه و انقلاب خدمات باشند، رقابت میکنند. برای برآوردن الزامات 5G، ارائهدهندگان باید زیرساخت خدمات خود را تغییر دهند تا سرعت بالای داده، تاخیر بسیار کم و ارتباطات جمعی ماشینمانند را تسهیل کنند. این کار عمدتاً با ترکیب یک معماری شبکهای تعریفشده توسط نرمافزار (SDN) در چارچوب برای کنترل یا برنامهریزی شبکه با استفاده از نرمافزار انجام میشود. کارایی بیشتری را ممکن میسازد زیرا مدیران میتوانند کل شبکه را بدون در نظر گرفتن فناوری زیربنایی شبکه مدیریت کنند.
ویژگیهای یک مرکز داده مخابراتی طراحی شده برای انطباق با پیشرفتهای فناوری آینده عبارتند از:
- شبکه زیربنایی و پوششی
- سادهسازی عملیات
- امنیت یکپارچه
- مرکز داده پیرامونی
- زنجیره خدمات
در حالی که اکثر مراکز داده سنتی از سیستمهای توزیع برق جریان متناوب (AC) استفاده میکنند، مراکز داده مخابراتی با جریان مستقیم (DC) کار میکنند .مراکز داده مخابراتی برق AC شرکت را جذب کرده و با استفاده از یکسوکنندههایی که باتری را نیز شارژ میکنند، به DC تبدیل میکنند. سپس برق DC به محفظه قطعکننده توزیع باتری (BDCBB) فرستاده میشود که برق را مستقیماً یا از طریق پنلهای هشدار ذوبشده به سرورهای واقع در رک ها منتقل میکند.
- پیچیدگی کمتر
- هزینه فضای کمتر
- کیفیت انرژی
- ماژولار و مقیاسپذیر
- ادغام با منابع دیگر
- زمان اجرای طولانیتر
مراکز داده نقش مهمی در افزایش اتصال در بخش مخابرات دارند. متمرکز کردن دادهها، مدیریت و تحلیل کارآمد، بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان شبکه را امکانپذیر میکند. مراکز داده همچنین اتصال قوی را فراهم میکنند و ارتباط بدونوقفه را برای میلیونها کاربر تضمین میکنند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
0 بازخورد